My love for you dies when the last petal of these roses falls :)

My love for you dies when the last petal of these roses falls :)

Monday, 14 April 2014

bercerita lagi setelah lama tidak meng'update'

Assalamualaikum warga blogger, warga facebooker, warga instagram, warga tagged, warga wechat dan warga so on . eh ehh, ahha :) lama nyaa tak update, rindu sangat . sorry uollss, iolls takde masa nak update selalu . biarlah bersarang, berhabuk pun blogg kita ni, ada sikit corak morakk kan kan. ahha . baru nampak seni. hee :D

uolss sihat ? alhamdulillah, kita bertambah sihat sihat ni. mana taknya, ibu masak sedap sangat. kita pun berselera sekali, hee . syukur diberi nyawa diberi nafas sehingga harini . okay, straight to the point laahh kan , malas nak berdalih dalih lagi. ofcourse laa kalau update blog ni mesti nak share something, mesti nak cakap something, mesti nak potpet something. HAHA . mohon bagi penyepaakkk cepatt :P



Alhamdulillah, akhir2 ni rasa macam bahagiaa sangat sangat. eh ehh, kenapa ye ? ? tapi bahagia tu cuma singgah sebentar . takpelahh, janji kita merasa jugak bahagiaa tu even cume sekejap :) walhal org lain, tak merasa pun bahgia yang kita rasa, tak dapat pun gembira yang kita lalui. sepatutnya kita bersyukur, ada org yang tak pernah dapat macam apa yg kita dapat sekrang . kenapa perlu merungut ? kenapa perlu ada perasaan tidak puas hati ? kenapa dan kenapa ? sebab kita manusia, yang hati kita mudah utk berbolak balikk :))

okay okay, lets me story moryy first, kenapa tetiba2 rasa bahagia tu sekejap je hadir, skejap je datang. pleasee kay eyra, mohon jangan ulang ayat tu banyak kali . haha :) alhamdulillah, Ujian Allah tanda Dia sayang kita kan ? maka bersyukurlah , Allah takpernah lupa kita, tak pernah abaikan kita. tengokk, btapa pedulinya Dia kepada kita, tapi kita ?? sering kali lupa, sering kali lalai melakukan ibadatNya :(( 

Kadang kita tak sedar, dalam kalangan kita ada yang hatinya jarang sekali disapa bahagia. Dalam kalangan kita ada yang sedang menahan perit sebuah kehidupan. Ada yang menyimpan luka dalam diam. Ada yang diuji dari segenap ruang.
Dan kita?
Mudah sekali meneka. Mudah sekali menghakimi dan mengadili. Masa tak pernah menentukan apa-apa. Allah yang atur. Dengan izin-Nya, tentang apa jua. Cuma masa itu selalu memberi peluang utk kita usaha, doa dan memperbaiki diri. Masa itulah yang Allah peruntukkan buat kita merawat hati.
Allah dah aturkan semuanya. Allah dah tulis jalan cerita hidup kita. Mungkin ada yang jalan cerita hidupnya gembira atau mungkin sedih atau mungkin susah. Tapi Allah tak pernah aturkan sesuatu itu dengan sia-sia. Pasti ada sebabnya, ada hikmahnya. Kalau awalnya pahit, pasti di akhirnya manis :')

husnuzon, bersangka baik dengan Allah. Ujian yang sedikit kita merungut, apatah lagi jika ujian yang melimpah ruahh. sdangkan Allah sudah beri nikmat yang tidak terhingga, cuma kita manusia yang tidak pernah bersyukur, yang selalu lalai , yang selalu lupa Dia ada bersama kita :) kadang kadang bukan Allah taktahu kita sudah lelah dgn ujian yang sama, sakitnya yang sama. Cuma insan yang berbeza dihantarnya. Tapi kerana kita yang masih gagal belajar dari ujianNya =)) Kerana Allah Sayang, Sebab Itu Allah Turunkan Ujian Hebat buat kita semua . 




........................................................................................................................................................................................................................

okay, next topik pulakk ye. mesti buhsan sangat kan nak dengar cerita yang sama ulang2. hehe. takpe, iolss paham, iolls pun penah lalui jugak mcm uolss rasa sekarang. hahha :D

first, meh kita kenalkan dulu somone special ni. eh ehh , siapakahh ? trus terang jeee laaa. dia someone yang baik, seorang yang memahami. mungkin da macam habang dengan adikk kan kan :D seorang yang taat perintah Allah dan ibubapa. dan iolss pun sangat selesa bila kawan dengan dia. insyaAllah, saya harap hubungan ukhwah fillah ini berkekalan . kalau tidak didunia, saya harap diakhirat kelak. Amin :)) jaga diri selalu yee . mohon jangan nakal nakal, saya cepukk nanti :D :P


berbuka puasa :) #together #pendekk #pizzahut #selfie #syukur



beri dia kekuatan dan ketabahan, YaAllah. utk hadapi semua ujian dan dugaan Kau yang akan datang. berikan yang terbaik utk hidup dia , utk keluarga dia. semoga Allah menjga dan melindungi awak ,Encik muhammad nurhakim bin abd razab :')



habang habang sangat :))

terima kasih beri rasa bahagia, terima kasih beri rasa gembira, trima kasih beri rasa suka dan duka. terima kasih menjadi pelndung sejati, terima kasih untuk segalanya :)




2 comments: