My love for you dies when the last petal of these roses falls :)

My love for you dies when the last petal of these roses falls :)

Sunday, 27 July 2014

lumrah hidup

Assalamualaikum , hai uolss . lamanya eyra tak update blog . tengok tengok , berhabuk bersarang dah blog ni . haha . lama tak update rasa nya macam malas nak menari nari jari dekat keyboard ni . lagipun takde masa nak update hari hari . maklumlah, orang dah berkerjaya. sangat lah kan ? hehhe . uolss smua sihat ?

so mcm mana dengan puasa uols smua ? moga lebih baik daripda tahun sebelumnya :) baru harini sempat nak update blog. maaflah , busy dengan esaimen (poyo kay) hihih . ni sebab dah balik rumah kan, nak raya dengan family trcinta kan, nak raya dengan husband tersayang kan ? Eh ehh . haha . tu sebab free sikit nak update . harini last kita berpuasa. memang terasa happy nak raya, tapi dalam masa yg sama rasa sedih nak mninggalkan Ramadhan tahun ni. tahun depan entah kita berjumpa lagi ke tidak . InsyaAllah ada umur yg panjang psti akan bertemu Ramadhan lagi :)

sekrang rasa malas nya nak bercerita dekat blog lagi . biarlah eyra bercrita dengan Sang Pencipta pulak :) Alamdulillah, bersyukur diberi peluang utk bernafas lagi . hidup ni nampak je senang, tapi susah sebenarnya . kalau boleh, nak jadi anak kecil yang sentiasa didukung, disuap , di manja , dibelai . tapi mustahil sekali . move on lah eyra, kau da besar . peduli kan smua duniawi , kerana ia tak kekal abadi :)

straight to the point, terasa penatnya hidup macam ni. kalau tak sakit hati tak bole kan ? kalau tak rasa iri hati dengan org lain tak bole iye ? manusia, tak penah yang puas . Manusia tak bole tgk org lain lebih , mesti dengki . kenapa ? bukankah Allah telah mngaturkan stiap hidup manusia dengan caraNya . mngapa perlu ada tamak dengan hidup org lain .

oleh itu, ak memohon dan meminta hanya kepada Allah . biarlah Dia yang menentukan segalaNya . kerana aku pengemis cinta dan Dia Pemilik Kebahagiaan . Kerana Dia Maha Kuat,maka ak minta kekuatan. Kerana Dia Maha Mendengar, maka aku meluahkan rasa yang trkandung dalam hati sanubari aku . Dan kerana Dia maha Menyayangi, maka aku minta tanamkan rasa sayang ini :)


dah uols , iols dah penat bercerita . sekarang nak rebus ketupat nak masak rendang utk raya esok . biarlah waktu yang berbicara , biar waktu yg mnentukan.
selamat hari raya uols . maaf andai beribu kesalahan yang pernah iols buat . berjuta keterlanjuran kata , tersalah bicara dan sebagainya. raya jemput datang rumah . uools yg da bessar memang tak dapat duit raya . hehe :) kalau nak duit raya, bwak adik2 sekali . sebab budak2 confirm dapat . salam Aidilfitri, maaf zahir dan batin :)

2 comments: