My love for you dies when the last petal of these roses falls :)

My love for you dies when the last petal of these roses falls :)

Tuesday, 31 December 2013

tahun baru, azam pun baru xD

Assalamualaikum. hai warga blogger sekalian :) rindunya nak update blog lagi. lama sangat jari ini tak menari-nari dekat keyboardd . hihi . tengok da berhabuk and bersarang blog kita ini. nampak tak nampak tak, HAHA.
 kalau dulu ada je masa terluang nak update blog. tp sekarang tgh praktikal, so busy sedikit .

jujur, bukan mudah untuk pujuk hati saat kita jatuh lemah tak bermaya

bukan setakat busy je, pening kepala pun termasuk sekali . hari2 mengadap keje yang sama . bila lahh nak habis ni, hihi . tapi Alhamdulillah 
praktikal dekat sini best. 
senior2 semua baikk baik belaaakaa :) 

alahai, rindu plak nak pegi kuliah, nak masuk kelas, 
nak jumpa lecturee, nak jumpa 
kengkawan kengkawan . sabarlahhh, bila berjauhan,
 pasti rindu itu akan wujud ^^ bila lagi rindu rindu, 
time cengginiee lahh . hee 

Alhamdulillah, da nak masuk tahun 2014 .
 tak sgka cepat sangat da umur aku 20 tahun . rasanya 
macam 18 lagi kott :P nanti mesti rindu dekat 
zaman2 muda, zaman2 belasan tahun. ceewaahh, takpayah poyo 
sangat . umur kita makin lama makin tua, harap perangai kita jugak meningkat kedewasaan =)

azam baru ? ofcourse semua org ada azam baru kan, 
ada impian yang menggunung tinggi. 
yang penting niat kita kena betul :) InsyaAllah, Allah permudahkan.
 semoga tahun baru ini memberi berjuta makna
 kepada kita semuaa. buang yang keruh, ambil yang jernihh . 
hati pun banyak tenang ouhhh. tutup buku lama, bukak buku baru . yeahh xD

belajar memaafkan orang yang pernah melukakan hati kita . 
kerana sebab dia jugak , kita belajar bgaimana rasanya gembira,
rasanya sakit, rasanya kecewa, rasanya derita.
 sebab dia jugak kita belajar utk kuat, 
untuk tabah even banyak kali jatuh :) 
disebalik semua itu, pasti akan ada kebahgiaan buat kita semua
 . Suatu hari nanti kita akan rasa betapa bertuahnya diri kita. Kita akan sedar betapa beruntungnya Kita diuji sebegitu.maka seharusnya kita bersyukur ^^
tanpa ada siapa siapa pun disisi kita, Dia tetap ada tetap menanti :)

setiap orang diuji diatas kemampuan masing2 . 
Ujian itu kekuatan, tanda Allah sayang kita. 
Allah tahu apa yang terbaik utk kita. 
sabarlahh, suatu saat nanti pasti kita akan ketemu bahagia 
yang kita cari selama ini :)

demi Allah aku tak kuat dan kerana
 Allah aku harus kuat :)

Between living well or living hell.
We’re made our choices and we’ve made it through.
Because we’ve choose the one 

4 comments:

  1. Blogwalking :) Jom join this GA :) Menarikkk (Y) http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway.html ^_^

    ReplyDelete
  2. Comel la tang kata tak payah poyo sangat. Hehe.. Yela umur kita setiap tahun naik 1 tua.. Hihi

    ReplyDelete
  3. salam.. Jom singgah http://ayuzulkifle.blogspot.com/ =)

    ReplyDelete